أحلى بنــات
أهلا بـكِ أختى الكريمة
فى منتدى
أحلى بنــات
إذا كنتِ من المسجلات فأرينا إبداع قلمـك
وإذا كنتِ من الزائرات فأسعدينا بتسجيلك

مع تحيـات: الإدارهـ


منتـــــــدى للبنــــــــــات فقــــــــــــط
 
الرئيسيةالتسجيلدخول
أختى الكريمة أهلا بكِ فى منتداكِ منتدى أحلى بنـات حيث المتعة والفائدة يسرنا انضمامك إلى شجرة أحلى بنـات لتكونى زهرة مضيئة فيها

شاطر | 
 

 أحلى لازانيا ممكن تاكليها او تعمليها في حياتك

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Sara Waleed
مشرفــــــة
مشرفــــــة
avatar

انثى عدد المساهمات : 60
نشاط العضوة : 3125
تاريخ الميلاد : 18/12/1996
تاريخ التسجيل : 06/07/2010
العمر : 21
العمل/الترفيه : طالبة
المزاج : كوووووول

مُساهمةموضوع: أحلى لازانيا ممكن تاكليها او تعمليها في حياتك   الخميس يوليو 22, 2010 5:07 am

المقادير:
1- الباشميل:
معلقتين كبار سمنة
نص كوب دقيق
3-2 بيض حسب الحجم
كيلو لبن وزيادة شوية
فلفل- ملح

2- العصاج:
بصلتين وسط
نص كيلو لحمة مفرومة احمر
صلصة(معجون طماطم)
مكعب مرقة فراخ
سمنة للتحمير
فلفل-ملح

3- خلطة الجبنة:
نص علبة جبنة ريكوتا
كوب جبنة موزاريلا
كوب جبنة بارميزان مبشورة
بيضة
رشة ريحان مجفف

4- لازانيا:
انا افضل المستوردة لها طلع احلى وكمانمش بتلزق مع بعضها
وفي منها اللي لونها اخضر معمولة من السبانخ جميلة برضه
العلبة على قد الصينيه بتاعتي تعملها مرتين


الطريقة:

1-الباشميل:
نسخن السمنة ونحط عليهم الدقيق ونحمره لحد ما يصفر شوية
نحط اللبن عليهم ونفضل نقلب مش نسيبه الا لما يدوب الدقيق في اللبن ويبقى تقيل بس يكون اخف شوية من باشميل المكرونة بالفرن بعدها تضيفي البيض وتضربيه بالمضرب عشان الباشميل سخن والبيض ممكن يستوي
بعدها تحطي الملح والفلفل وتسيبيه...

2-العصاج:
نفرم البصل ونحطه على السمنة لحد مايبقى ذهبي بعدين نضيف له اللحمة ونقلبهم ولما نحس ان اللحمة استوت نضيف نصف برطمان الصلصة ومكعب الماجي وكوب ماء او كوب وربع ونخليهم يتسبكوا شوية..
ونحط ملح خفيف عشان المكعب مالح وفلفل
أختياري
ممكن نضيف جزر مبشور مع خلطة العصاج ويستوي معاها

3- الجبنة:
نخلط الأنواع مع بعض ومع البيض والريحان

دلوقتي احنا حضرنا كل حاجة
نجيب صينية كبيرة ونحط فيها مية وملح وشوية زيت ولما تغلي نحط قطع اللآزانيا تقريبا اربعة او 3 مش كلهم مع بعض عشان مش يلزقوا مع بعض....
في الوقت دا نحضر صينيتنا اللي هنعمل فيها
1-ندهن الصينية في قعرها شوية باشاميل
2-نحط اول طبقة من اللآزانيا بعدين طبقة من العصاج ونرش من خلطة الجبنة على العصاج بعدين طبقة باشميل وماتقلقوش انهم يدخلوا في بعض عادي..
3- نضع طبقة تانية من اللآزانيا ونعيد نفس الخلطة.
4-نضع طبقة اخرى من اللآزانيا ودي اخر طبقة بعدين نغطيها بالباشميل فقط ونرش جبنة موزاريلا وبارميزان.
توضع في فرن ساخن حرارته 200 درجة لحد مايتحمر من الأطراف بعدها تشغلي الشواية اللي فوق عشان تحمري وجهها..
بالهنا والشفا

ملحوظات:
1-الطريقة دي تنفع من غير جبنة الريكوتا والريحان لو مش متواجدين,,,
بس انا دقتها في مطعم ايطالي كانوا فيها عجبتني جدا وبقت في وصفتي دايما...

2-ممكن تزودي الطبقات بنفس الطريقة حسب عمق الصينية بس الحقيقة هي كده كفاية عشان تعرفوا تاكلوها ومش تكون تقيلة..بس اهم حاجة ان اللآزانيا تكون اخر طبقة

3-ممكن تحسوا ان الطريقة صعبة بس حقيقي هي سهلة لو جمعتي كل الأحتياجات وبجد محدش داقها عندي الا لما نسفوهاااااااااااا

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ميمو
المراقبة العامة
المراقبة العامة
avatar

انثى عدد المساهمات : 229
نشاط العضوة : 3379
تاريخ التسجيل : 07/07/2010
الموقع : فى قلب ماما جريحتوو
العمل/الترفيه : بنت مشاكسة
المزاج : مجنونـــة هههههه

مُساهمةموضوع: رد: أحلى لازانيا ممكن تاكليها او تعمليها في حياتك   الأربعاء أغسطس 04, 2010 10:39 am

السلام عليكم ورحمة الله
أهلين اختى كيفك؟
تسلمى اختى ربى يعطيك العافية
ننتظر جديدك
تحياتى

__________________
تسلمى يا أغلى ماما على أغلى إهداء ، ربى لا يحرمنى منك يا قلـ بنتك ـب



مين قدى يا ناااااس!! ماما هى أروع مديرة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://b3nat.forumotion.com/forum.htm
سندريلا
بنـوتة جديـــدة
بنـوتة جديـــدة
avatar

انثى عدد المساهمات : 26
نشاط العضوة : 2985
تاريخ التسجيل : 22/08/2010

مُساهمةموضوع: رد: أحلى لازانيا ممكن تاكليها او تعمليها في حياتك   الإثنين أغسطس 23, 2010 8:44 am

جميل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
أحلى لازانيا ممكن تاكليها او تعمليها في حياتك
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
أحلى بنــات :: مطبـــــــخ أحلى بنـــــــات :: منتدى الحلويات والأكلات الشعبية والطبخ-
انتقل الى: